Az év kiállítása 2018

A Pulszky Társaság az évente adományozott Az év kiállítása díjjal a muzeális intézmények kiállításainak a közönséggel való kapcsolatteremtő és kommunikációs képességét, tudományos felkészültségét és kreativitását jutalmazza. A díjjal elismerik és kitüntetik a legeredetibb, magas színvonalon megvalósított állandó vagy időszaki kiállítást, egyben jó példákat mutatnak fel a hatékony, korszerű kiállítási kommunikációra, továbbá javítani kívánják a magyarországi múzeumok közötti szakmai kapcsolatokat, együttműködést. 

Az év kiállítása díjra minden magyarországi működési engedéllyel rendelkező vagy törvény által alapított muzeális intézmény pályázhat, amely az alábbi időszakokban időszaki vagy állandó kiállítást nyitott meg.

2018-ban olyan kiállítások pályázatát várják, amelyek

a)      2017. január 1. és december 31. között nyíltak/nyílnak meg, és legalább 2018. február 28-ig nyitva vannak.

b)      2018. január 1. és március 31. között nyílnak meg, és legalább 2018. június 30-ig nyitva vannak.

A pályázatok benyújtása két ütemben történik. Az első lépés a regisztráció, amelynek határideje: 2018. január 31. (hogy a bírálóknak lehetősége legyen a kiállításokat megtekinteni). A pályázat benyújtásának második ütemében, a megnyitást követő eseményekről további dokumentációt kell beküldenie a pályázóknak 2018. március 15-ig (ezután megnyíló, de már regisztrált kiállítás esetén április 15-ig).

További információk >>

 

 

 

Országos
Muzeológiai Módszertani
és Információs Központ