TRendben voltunk - Múzeumok Éjszakája 2023

Hatalmas tömegek, nyitott múzeumok, utcákon hömpölygő kultúra, tűzzsonglőrök, lágyan csengő muzsika – ilyen volt az éjszaka, amikor minden életre kelt.

Június utolsó szombatján lezajlott a Múzeumok Éjszakája. A fővárosban és vidéken élők egyaránt részesei lehettek Magyarország legnagyobb és leglátogatottabb kulturális eseményének. Több mint tízezer ember ünnepelte közösen a múzeumok, a kultúra és a közös művelődés ünnepét országszerte. Közel 450 intézmény, mintegy 2500 programja közül válogathatott minden érdeklődő.

 

Az idei „TRendben vagyunk” tematikához mintegy 380 program kapcsolódott, ezzel egy időben pedig több mint 480 gyerek- és 90 gasztro-esemény is színesítette a kínálatot. Veszprémben – az idei kiemelt helyszínen – 13 intézmény több mint 50 programmal várta a látogatókat. 

 
Az izgalmasabbnál izgalmasabb programokon délutántól kezdve egészen hajnalig vehettünk részt. Megelevenedő latin-amerikai pillangók, tűzzsonglőrök, táncházak, tárlatvezetések, épület séták, zenés programok csak hogy pár pillanatképet kiemeljünk az estéről. A múzeumok, galériák, kiállítóterek és gyűjtemények kiléptek az emberek közé, s a világba. A múzeumi programokba hihetetlenül kreatív módon integrált más művészeti ágaknak köszönhetően szabadon áramolhattak a gondolatok, művészi eszmék, hagyományok a varázslatos szombati ég alatt. 
 
Az esemény minden évben ékes példája a közös kulturális élmény nagyszerűségének. 
 
Ha kíváncsi vagy hogyan ünnepelték a MuseuMap Partnerei az év legizgalmasabb múzeumi éjszakáját látogass el oldalaikra.

Tekintsd meg az eseményen készült fotóinkat, a Múzeum Most Facebook oldalán, a MuseuMap Instagramján és csodáld meg a rendezvényhez kapcsolódó #MuseuMap-en őrzött műtárgyakat is.

 

 

 

Országos
Muzeológiai Módszertani
és Információs Központ