Múzeumi örökség és múzeumi kommunikáció

"A Kriza János Néprajzi Társaság idei vándorkonferenciája az örökség (ezen belül is digitális örökség) és a múzeumi munka kapcsolatának, illetve a múzeumi kommunikáció (ezen belül is főleg az online kommunikáció) és a múzeumi digitalizáció kérdéseinek, összefüggéseinek áttekintésére tesz kísérletet, elsősorban a magyarországi és erdélyi muzeológiát érintő, sürgető feladatokat és kihívásokat fókuszba helyezve."

A konferencia időpontja 2023. szeptember 29-30., helyszíne a Marosvásárhelyi Kultúrpalota kisterme, valamint a Maros Megyei Múzeum konferenciaterme.

A konferencia hagyományos formában, fizikai jelenlét mellett kerül megszervezésre, kivételes esetben azonban online részvételt (a Zoom felületen közvetített előadást) is elfogadnak a szervezők. A konferencián a 20 perces előadásokat követően lehetőség lesz megvitatni az elhangzottakat - erre várhatóan 10 perc áll majd a résztvevők rendelkezésére.

A jelentkezési szándékot, valamint a tervezett előadás címét a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várják, legkésőbb 2023. szeptember 1-jén 14.00 óráig. Az előadások szövegének szerkesztett változatát a KJNT kiadványában is közzéteszik; az ehhez szükséges kéziratokat legkésőbb október 30-ig várják, szintén a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

A vándorkonferenciára a Kriza János Néprajzi Társaság, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karának Alkalmazott Társadalomtudományok Tanszéke, a Maros Megyei Múzeum ás a budapesti Néprajzi Múzeum közös szervezésében kerül sor. A résztvevők számára szállás és étkezés, illetve bizonyos mértékű utazási támogatás is biztosítva lesz.

További részletekért kérjük látogassanak el a Magyar Múzeumok oldalra.

PTE BTK Néprajz − Kulturális Antropológia Tanszék

 

 

 

Országos
Muzeológiai Módszertani
és Információs Központ