2024-ben ismét Múzeumok Majálisa!

2024-ben 27. alkalommal rendezi meg a Magyar Nemzeti Múzeum a Múzeumok Majálisát!


A szakmai programokat, workshopokat a Múzeumok az oktatásért és kutatásért, az ICOM idei jelmondatának a szellemében szervezzük; az idei Majális tematikája a hagyományok, szokások, örökség, amelyek összekötnek bennünket. Az idei Majális hagyományosan kétnapos rendezvény lesz, önálló sátras/standos elrendezésben a múzeumok megjelenését ismét több helyszínre azaz a Múzeumkertbe, és a múzeum belső udvarára is tervezzük. Ezzel is ösztönözzük a látogatókat arra, hogy bejárják az épületet is!

 

Szakmai/látogatói programok:

  • Közösségi felhívás és kiállítás: Műtárgyspektrum, az újrahasznosítás, az átalakulás és fenntarthatóság jegyében! A közösségi felhívás elérhető ITT, jelentkezési határideje: 2024. április 8.
  • Újra lesz Tudássétány! A látogatóknak a múzeumi sátrakat összekötő útvonalat ajánljunk. Egy pontgyűjtő füzet segítségével a múzeumi standoknál próbára tehetik tudásukat.
  • Felnőtt, gyerek, családi programok hagyományok, szokások, örökség jegyében. 

 

A jelentkezéseket a már bevált módon, online kérdőív kitöltésével várják a szervezők, hogy a beérkezett adatok feldolgozása gyorsabb és átláthatóbb legyen. Reméljük, minél többen találkozunk május 25-26-án!

 

Magyar Nemzeti Múzeum

 

 

 

Országos
Muzeológiai Módszertani
és Információs Központ